Najrôznejšie druhy špízov sú obľúbené aj v Ázii. Pripravte si ázijský variant tohto pokrmu. Oproti klasickému variantu nebudete potrebovať žiadnu zeleninu.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie sviečkové
- 1/2 šálky sezamového oleja
- 1/2 šálky olivového oleja
- 2/3 šálky sójovej omáčky
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 10 strúčikov cesnaku, rozotrených so soľou
- 4 PL nastrúhaného zázvoru
- 1 čajová lyžička sušeného drveného chilli
- 2 PL sezamových semienok
- 2 PL čiernych sezamových semienok
- 8 jarných cibuliek
Postup
- Hovädzie mäso umyte a nakrájajte na kúsky.
- Potom si pripravte marinádu. V miske zmiešajte oba oleje, sójovú omáčku, cukor, cesnak, zázvor a chilli.
- Do misky vložte kúsky hovädzieho mäsa a dôkladne premiešajte.
- Marinované mäso dajte do chladničky odležať aspoň na hodinu.
- Potom napichajte kúsky mäsa na špajle či ihly.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Ražniči vložte do pekáča a podlejte trochou vody.
- Pečte približne 20 minút.
- Pred podávaním posypte sezamovými semienkami a kolieskami jarnej cibuľky.
Takto pripravené ražniči sa podáva predovšetkým s jazmínovou ryžou a rôznymi druhmi omáčok.
Máte radi kuracie mäso. Inšpirujte sa našimi receptami na kuracie minútky .