Jemné a ľahké kuracie mäso je do špízov veľmi vyhľadávané. Doplňte ho šampiňónmi, červenou paprikou a cuketou. Chutí a na pohľad pestrá pochúťka bude na svete!
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs
- 2 červené papriky
- 125 gramov šampiňónov
- 1 stredná cuketa
- 1 červená cibuľa
- nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
- 2 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a korenie
- 1 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Kuracie mäso umyte a nakrájajte na kúsky.
- Umytú papriku, cuketu, cibuľu a šampiňóny nakrájajte na plátky.
- Všetky nakrájané ingrediencie vložte do hlbšej misky.
- V inej menšej miske zmiešajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu, olej a prelisovaný cesnak.
- Následne touto zmesou polejte mäso so zeleninou, premiešajte a nechajte aspoň hodinu marinovať pri izbovej teplote. Je možné nechať tiež odležať cez noc v chladničke.
- Potom kúsky mäsa, papriky, cibule, šampiňónov a cukety striedavo napichajte na špajle alebo špízové ihly.
- Posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Grilujte na strednú teplotu asi 12-15 minút, tak aby sa mäso prepieklo aj zvnútra.
- Počas grilovania špízy často otáčajte a niekoľkokrát potrite olivovým olejom, aby mäso zostalo šťavnaté.
- Servírujte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Z namletého mäsa sa dá pripraviť mnoho chutných a zaujímavých pokrmov. Inšpirujte sa našimi receptami s mletým mäsom !