Kuracie špízy s paprikou, šampiňónmi a cuketou

Kuracie špízy s paprikou, šampiňónmi a cuketou

Jemné a ľahké kuracie mäso je do špízov veľmi vyhľadávané. Doplňte ho šampiňónmi, červenou paprikou a cuketou. Chutí a na pohľad pestrá pochúťka bude na svete!

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 červené papriky
  • 125 gramov šampiňónov
  • 1 stredná cuketa
  • 1 červená cibuľa
  • nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie
  • 1 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Kuracie mäso umyte a nakrájajte na kúsky.
  2. Umytú papriku, cuketu, cibuľu a šampiňóny nakrájajte na plátky.
  3. Všetky nakrájané ingrediencie vložte do hlbšej misky.
  4. V inej menšej miske zmiešajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu, olej a prelisovaný cesnak.
  5. Následne touto zmesou polejte mäso so zeleninou, premiešajte a nechajte aspoň hodinu marinovať pri izbovej teplote. Je možné nechať tiež odležať cez noc v chladničke.
  6. Potom kúsky mäsa, papriky, cibule, šampiňónov a cukety striedavo napichajte na špajle alebo špízové ihly.
  7. Posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  8. Grilujte na strednú teplotu asi 12-15 minút, tak aby sa mäso prepieklo aj zvnútra.
  9. Počas grilovania špízy často otáčajte a niekoľkokrát potrite olivovým olejom, aby mäso zostalo šťavnaté.
  10. Servírujte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Špízy z kuracieho mäsa, papriky, cukety a šampiňónov
zdroj: cookinglsl.com

Z namletého mäsa sa dá pripraviť mnoho chutných a zaujímavých pokrmov. Inšpirujte sa našimi receptami s mletým mäsom !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.