Rýchle ražniči na plech

Rýchle ražniči na plech

Obľúbený recept, pri ktorom ušetríte čas, pretože nemusíte jednotlivé ingrediencie napichovať na ihly či špajle.

Ingrediencie

  • 500 g hovädzie sviečkové
  • 1 červená cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zväzok špargle
  • 1 cuketa
  • 2 šálky nakrájaných baby zemiakov
  • 2 čajové lyžičky avokádového oleja
  • soľ, korenie

Na marinádu

  • 1/3 šálky balzamikového octu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý rozmarín,
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice
  • 1/3 šálky olivového oleja

Postup

  1. Do vysokorýchlostného mixéra vložte balzamikový ocot, cesnak, rozmarín, soľ, korenie, dijonskú horčicu a zmiešajte. Na záver pomaly pridávajte olivový olej.
  2. Umyté hovädzie mäso nakrájajte na kúsky.
  3. Vo väčšej miske zmiešajte nakrájané mäso s približne polovicou marinády.
  4. Predhrejte si rúru na 200°C.
  5. Vo veľkej mise premiešajte nakrájané zemiaky a cibuľu a jednou čajovou lyžičkou oleja a polovicou čajovej lyžičky soli.
  6. Takto pripravené zemiaky s cibuľou vložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 10 minút.
  7. Do misky vložte nakrájanú špargľu, papriku, cuketu, jednu čajovú lyžičku oleja a 1 čajovú lyžičku soli, premiešajte a vložte na plech k zemiakom a cibuľou.
  8. Vložte do rúry a pečte ešte približne po dobu 10 minút.
  9. Opäť vyberiete z rúry a pridajte na plech aj marinované kúsky mäsa.
  10. Pečte všetko ešte približne 10-15 minút domäkka.
Zmes hovädzieho mäsa a rozmanitej zeleniny pripravovaná na plechu
zdroj: lexiscleankitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.