Milujete klobásy? Čo si ju takto pridať do polievky? Prinášame recept na polievku po frankfurtsku, kam namiesto párku môžete použiť vašu obľúbenú klobásu, ktorá dodá polievke ten správny šmrnc. Pochutnajte si!
Ingrediencie
- 100g klobásy (druh podľa vašej chuti)
- 2-3 zemiaky
- 1 cibuľa
- 40g masla či masti
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 liter vývaru
- Korenie, soľ
- 100ml mlieka na zjemnenie
- Čerstvá petržlenová vňať
- 1 lyžica hladkej múky
Postup
- Cibuľu nakrájajte najemno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Klobásu pokrájajte na kolieska.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo či masť. Potom pridajte najemno nakrájanú cibuľku a orestujte ju dozlatista. Zaprášte múkou a krátko opražíme.
- Potom posypte sladkou paprikou a za stáleho miešania prilievajte vývar.
- Vsypte nakrájané zemiaky. Osoľte, okoreňte a nechajte variť do zmäknutia zemiakov.
- Ku koncu prilejte mlieko a pridajte pokrájanú klobásu na kolieska.
- Ešte krátko povarte, cca 5 minút.
- Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a podávajte.