Šťuchané zemiaky so slaninou

Šťuchané zemiaky so slaninou

Pre milovníkov mäsitých pokrmov máme aj obľúbený variant receptu na šťouchané zemiaky so slaninou. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 400 g zemiakov
  • 120 g slaniny
  • 1 stredne veľká biela cibuľa
  • 1 lyžica masti
  • 2 lyžice mlieka
  • soľ
  • korenie
  • nasekaná pažítka

Postup

  • Zemiaky si klasicky uvaríme, potom scedíme.
  • Cibuľku si nakrájame nadrobno a necháme speniť na masti.
  • Potom pridáme nakrájanú slaninu a vyprážame do chrumkava.
  • Zemiaky si zatiaľ ušťoucháme.
  • Pridáme ich k zmesi slaniny a cibule.
  • Stále opekáme a miešame, kým sa nezačnú prichytávať,
  • Pridáme mlieko, a až zemiaky z dna povolia, máme hotovo.
  • Dochutíme, pridáme nasekanú pažítku a podávame.
Šťucháčky so slaninou ako príloha k vášmu obľúbenému jedlu.
Zdroj: chefnotrequired.com

K šťouchaným zemiakom sa skvele hodí napríklad pečené kuriatko . Vyskúšajte naše recepty a dajte vedieť, ako vám chutilo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.