Tieto šťouchané zemiaky si môžete pripraviť s trošku kyslejšou chuťou. Sú výborné a vďaka kapusty aj plné vitamínov. Navyše vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu.
Ingrediencie
- 500g zemiakov
- 60ml sójového mlieka
- Kyslá kapusta (množstvo podľa chuti)
- Cibuľa
- Kokosový olej
- Soľ, rasca
- Čerstvá petržlenová vňať na posyp
Postup
- Zemiaky olúpte, umyte a uvarte v osolenej vode s rascou do mäkka, približne pol hodiny.
- Medzitým si na kokosovom oleji orestujte nakrájanú cibuľu.
- Uvarené zemiaky sceďte, pridáte k nim osmaženú cibuľu, sójové mlieko.
- Zemiaky následne rozšťoucháte a nakoniec pridáte kyslú kapustu.
- Dobre premiešajte a ešte podľa chuti osoľte.
- Podávajte posypané petržlenovou vňaťou ako prílohu napríklad k mäsu.