Pečenie v rúre má samé pozitíva – je zdravé, ľahké av pokrme sa držia takmer všetky šťavy a tiež všetky vône uvoľnené zo zväzku byliniek.
Ingrediencie
- 2 zväzky byliniek na ryby (kôpor, estragón, petržlenová vňať, tymián)
- 2 filety z lososa (150–200 g)
- Morská soľ a čerstvo drvené korenie
- 1 menšia cuketa, nakrájaná na plátky
- 2 vetvičky cherry paradajok
- 1 červená cibuľa, na klinky
- 1 jarná cibuľka, nakrájaná na kolíky
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- panenský olivový olej na pokvapkanie
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 210 °C.
- Porcie lososa osoľte a okoreňte zo všetkých strán.
- Do kúska alobalu rozprestrite zeleninu, ktorú osolíte a okoreníme podľa chuti.
- Navrch zeleniny doprostred usaďte lososa, pridajte zväzok byliniek, doplňte citrónom a poriadne pokvapkajte olivovým olejom.
- Alobaly zabaľte a presuňte na plech.
- Pečte po dobu 15–20 minút, podľa veľkosti a hrúbky filiet.
- Hotové lososové filety podávajte zabalené v alobale, aby si každý mohol svoj balíček sám vybaliť.
Na prípravu lososa by sa vám skvele hodila panvica z teflónu. Pozrite, ako teflónové panvice vyšli v našom teste .