Pečený losos v rúre z alobalu

Pečený losos v rúre z alobalu

Pečenie v rúre má samé pozitíva – je zdravé, ľahké av pokrme sa držia takmer všetky šťavy a tiež všetky vône uvoľnené zo zväzku byliniek.

Ingrediencie

  • 2 zväzky byliniek na ryby (kôpor, estragón, petržlenová vňať, tymián)
  • 2 filety z lososa (150–200 g)
  • Morská soľ a čerstvo drvené korenie
  • 1 menšia cuketa, nakrájaná na plátky
  • 2 vetvičky cherry paradajok
  • 1 červená cibuľa, na klinky
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na kolíky
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • panenský olivový olej na pokvapkanie

Postup

  • Najprv predhrejte rúru na 210 °C.
  • Porcie lososa osoľte a okoreňte zo všetkých strán.
  • Do kúska alobalu rozprestrite zeleninu, ktorú osolíte a okoreníme podľa chuti.
  • Navrch zeleniny doprostred usaďte lososa, pridajte zväzok byliniek, doplňte citrónom a poriadne pokvapkajte olivovým olejom.
  • Alobaly zabaľte a presuňte na plech.
  • Pečte po dobu 15–20 minút, podľa veľkosti a hrúbky filiet.
  • Hotové lososové filety podávajte zabalené v alobale, aby si každý mohol svoj balíček sám vybaliť.
Losos so zeleninou pečený v alobale.
Zdroj: wholesomeyum.com

Na prípravu lososa by sa vám skvele hodila panvica z teflónu. Pozrite, ako teflónové panvice vyšli v našom teste .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.