Gratinované zemiaky so smotanou a syrom

Gratinované zemiaky so smotanou a syrom

Keď nie je čas na zdĺhavú prípravu obeda, potom prichádza na rad jednoduchý recept, akým sú napríklad aj zemiaky zapečené so smotanou a syrom. Toto jedlo ocenia aj vegetariáni.

Ingrediencie

  • zemiaky
  • maslo
  • 1 téglik sladkej smotany
  • 170 g tvrdého syra Ementál
  • soľ
  • biele korenie
  • muškátový oriešok

Postup

  • Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  • Zapekaciu misku vymastíme maslom a do nej navrstvíme nakrájané zemiaky.
  • Osolíme, okoreníme a nastrúhame muškátový oriešok.
  • Smotanu nalejeme do nádoby a pridáme do nej nastrúhaný syr a všetko nalejeme na zemiaky.
  • Predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a dáme piecť zemiaky asi na 40 minút.
Zapečené syrové zemiaky so smotanou.
Zdroj: hikendip.com

Vyskúšajte aj tieto zapečené francúzske zemiaky . Ideálne na rodinný obed.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.