Anglická slanina sa vyrába z bravčového boku, ktorý je vykostený, preto neobsahuje rebrá ani chrupavky. Je vhodná na zapekanie, pretože pokrmu dodá svoju charakteristickú chuť.
Ingrediencie
- 1 kg surových zemiakov
- 200 g anglickej slaniny
- 400 g syra Eidam
- 1 téglik smotany na šľahanie
- 2 vajcia
- soľ
- olej
- korenie
Postup
- Zemiaky najprv ošúpte a nakrájajte na plátky.
- Potom ich osoľte a okoreňte.
- Pekáčik si vymažte tukom a na dno poskladajte polovicu nakrájaných a osolených zemiakov.
- Na zemiaky navrstvite plátky slaniny a plátky syra.
- Poslednú vrstvu tvoria opäť zemiaky.
- Smotanu zmiešajte s rozšľahaným vajcom a potom nalejte na zemiaky v pekáčiku.
- Dajte zapiecť do rúry na 180 ° C cca na 45 minút.