Klasická sladkastá marináda vhodná na kuracie, bravčové aj hovädzie mäso. Tú si zamilujete!
Ingrediencie
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 4 lyžice kvalitného kečupu (jemný, sladký)
- 1 polievková lyžica medu
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžička oregana
- 6 lístkov bazalky
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky soli
Postup
- Do misy nalejeme olej, pridáme kečup s medom, prelisovaný cesnak a zalejeme sójovou omáčkou.
- Premiešame a prihodíme prelisovaný cesnak, na drobné kúsky nakrájanú cibuľu, čerstvú bazalku a oregano (kto nemá, môže dať aj sušené).
- Nakoniec zasypeme škoricou, osolíme a zamiešame.
- Do pripravenej marinády potom vložíme mäso a necháme odležať niekoľko hodín, ideálne cez noc.
Grilovanie miluje snáď úplne každý. Inšpirujte sa receptami na grilované kuriatko!