Medová marináda na kuracie mäso

Medová marináda na kuracie mäso

Klasická sladkastá marináda vhodná na kuracie, bravčové aj hovädzie mäso. Tú si zamilujete!

Ingrediencie

  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 4 lyžice kvalitného kečupu (jemný, sladký)
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička oregana
  • 6 lístkov bazalky
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  • Do misy nalejeme olej, pridáme kečup s medom, prelisovaný cesnak a zalejeme sójovou omáčkou.
  • Premiešame a prihodíme prelisovaný cesnak, na drobné kúsky nakrájanú cibuľu, čerstvú bazalku a oregano (kto nemá, môže dať aj sušené).
  • Nakoniec zasypeme škoricou, osolíme a zamiešame.
  • Do pripravenej marinády potom vložíme mäso a necháme odležať niekoľko hodín, ideálne cez noc.
Marináda z medu na kuracie mäso.
Zdroj: asweetpeachef.com

Grilovanie miluje snáď úplne každý. Inšpirujte sa receptami na grilované kuriatko!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.