Pokiaľ si potrpíte na jemnejšiu chuť mäsa s decentným koreneným nádychom, rozhodne siahnite po tejto masovej marináde s medovým základom.
Ingrediencie
- 1/3 šálky dijonskej horčice
- 1/4 šálky medu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 čajová lyžička papriky
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého cesnaku (alebo 2 strúčiky čerstvého)
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Najprv zmiešajte horčicu s medom. Pridajte olivový olej a jablkový ocot.
- Potom pridajte mletú papriku, soľ, mletý cesnak a nakoniec mleté korenie.
- Všetko premiešajte, zmiešajte s mäsom a dajte marinovať do chladničky aspoň na 2 hodiny.