Ak máte radi pikantné omáčky, táto marináda je práve pre vás. Barbecue s pikantným nádychom vaše grilovanie premení na umelecké dielo.
Ingrediencie
- ½ hrnčeka olivového oleja
- ¼ hrnčeka jablčného octu
- 3 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 lyžice hot chilli omáčky
- Hrsť sušenej či čerstvej bazalky
- 1 lyžica mletého korenia
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžica cibuľového prášku
- 1 lyžica cesnaku v prášku
- 1 čajová lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup
- Všetky suroviny zmiešajte a dôkladne premiešajte.
- Pokiaľ máte radšej menej pikantné, namiesto chilli omáčky použite kečup.
- Hotovú marinádu použite na naloženie akéhokoľvek mäsa.
- Naložené mäso nechajte v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, najlepšie do druhého dňa.