Tie najlepšie rezy s kávou, ktoré sa hodia na každú príležitosť, či už na oslavu, večierok alebo len tak na chuť k televízii.
Ingrediencie na cesto
- 160g múky
- 65g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 70g masla, rozpusteného
- Štipka soli
- 100g nasekaných vlašských orechov
- 110ml silnej kávy
Ingrediencie na polevu
- 4 lyžice masla
- 4 lyžice javorového sirupu
- 4 lyžice mlieka
- 100g nasekaných vlašských orechov
- 2 lyžičky instantnej kávy
- Orechy na ozdobu
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté orechy, múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
- Pridajte uvarenú kávu, rozpustené maslo a vajcia.
- Vzniknuté cesto nalejte do múkou vysypaného plechu a pečte asi 30 minút do zlatohneda.
- Cesto nechajte úplne vychladnúť.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na polevu do hladka. Namažte ju na celú vychladnutú piškótu a posypte orechy na ozdobu.
Radi by ste si kúpili kuchynskú váhu, ale neviete si s výberom rady? Touto tematikou sme sa zaoberali v článku o testovaní kuchynských váh . Pozrite sa!