Inšpirujte sa týmto receptom na výborný múčnik ku káve. Má nízky obsah cukru a vďaka mandľovej múke je aj bezlepkový.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky mandľovej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/3 hrnčeka mandľového mlieka
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1/2 lyžičky škorice
- 2 lyžičky instantnej kávy
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- Štipka soli
- 1 lyžička škorice
- 1/2 hrnčeka mandľovej múky
- 1/3 hrnčeka práškového cukru
- 3 lyžice kokosového oleja
Postup
- Najprv zmiešajte mandľovú múku s cukrom, muškátovým orieškom, škoricou, instantnou kávou, kypriacim práškom a soľou.
- Potom pridajte vajcia, kokosový olej, mlieko a vanilkový cukor. Riadne zmiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Na posýpku zmiešajte všetky ingrediencie a rukou vypracujte drobivú zmes.
- Formu či plech vymažte maslom, vysypte múkou a nalejte cesto.
- Pečte pri 180 ° C počas 25 minút.
- Po upečení nechajte múčnik aspoň 10-15 minút chladnúť, potom podávajte nakrájaný.
Prinášame vám recenzie a tipy na tie najlepšie kávové mlynčeky.