Kávový perník

Kávový perník

Upečte si tak trochu iný perník s kávovou chuťou a vôňou. Kávová poleva dodá tomuto múčniku iný rozmer!

Ingrediencie

  • 3,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 veľké vajcia
  • 150g zmäknutého masla
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • Strúhaný zázvor (2 lyžičky)
  • 1/2 lyžičky mletej škorice a 1/2 lyžičky mletého klinčeka (alebo lyžicu perníkového korenia)
  • Štipka soli
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 lyžička jedlej sódy

Ingrediencie na kávovú polevu

  • 80g cukru
  • 50g masla
  • 30ml mlieka
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice kávy

Postup

  • Pomocou mixéra alebo ručne zmiešajte maslo s trstinovým cukrom do peny.
  • V malej miske rozšľahajte nastrúhaný zázvor s vajcom. Túto zázvorovú zmes pridajte do maslovej.
  • V samostatnej väčšej mise preosejte múku, pridajte kypriaci prášok do pečiva, soľ, škoricu a klinčeky.
  • V malej nádobe zmiešajte javorový sirup, mlieko a sódu. Túto zmes pridajte do vaječno-maslovej zmesi a zamiešajte.
  • Vzniknutú mokrú zmes opatrne a postupne zamiešavajte do zmesi múkou.
  • Hotové perníkové cesto nalejte do pekáča či na plech a pečte 40-50 minút.
  • Medzitým si pripravte polevu tak, že v malom hrnci rozpustíte maslo, pridáte cukor, kávu a kakao. Až zmes začne bublať, pridáte mlieko.
  • Nebojte sa že zmes syčí. Za okamih syčať prestane a za stáleho miešania vytvoríte hladkú polevu.
  • Na upečený perník rovnomerne pomocou stierky naneste hotovú polevu a dajte chladiť aspoň na 1 hodinu do chladničky.
  • Hotový a vychladnutý perník podávajte nakrájaný na kocky.
Kúsok perníka s kávovou polevou, posypaný práškovým cukrom.
Zdroj: fivesilverspoons.com

Máte radi tvarohové dezerty? Inšpirujte sa týmito receptami na tvarohové múčniky , z ktorých si určite vyberiete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.