Kávový dezert s čerešňovou omáčkou

Kávový dezert s čerešňovou omáčkou

Výbornú kávovú panna cotta s prelivom z čerešní si zamilujete. Ak nemáte čerešne, preliv môžete urobiť aj z jahôd, malín alebo napríklad sliviek.

Ingrediencie na panna cotta

  • 200ml plnotučného mlieka
  • 300ml smotany
  • 4 žĺtky
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 65g cukru
  • 4 plátky želatíny

Ingrediencie na preliv

  • 350g čerešní (alebo jahôd, malín či sliviek)
  • 1 celá škorica
  • 1 vyškriabaný vanilkový struk
  • 50g cukru
  • 300ml vody alebo červeného vína
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Postup

  • Najprv vyšľahajte 4 žĺtky do peny.
  • Potom priveďte do varu mlieko s vanilkovým extraktom, kávou a cukrom. Uvarené mlieko zmiešajte s vyšľahanými žĺtkami.
  • Želatínové plátky namočte na 1 minútu do studenej vody.
  • Zmäknutú želatínu vmiešajte do zmesi, nechajte ju rozpustiť a zmes nechajte vychladnúť.
  • Smotanu vyšľahajte do tuha a zmiešajte s vychladnutým krémom. Vzniknutú zmes nalejte do pohárov a dajte stuhnúť do chladničky najmenej na 2 hodiny.
  • Omáčku pripravíte tak, že čerešne umyjete a rozpolíte.
  • Červené víno priveďte do varu spoločne s cukrom, škoricou a vydlabaným obsahom vanilkového struku.
  • Duste 5 minút a potom pridajte čerešne. Tekutinu nakoniec zahustíte kukuričným škrobom rozpusteným v studenej vode.
  • Hotovou omáčkou prelejte vychladenú panna cottu a podávajte.
Kávová panna cotta s ovocným prelivom.
Zdroj: malteskitchen.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.