Ukrajinský šalát z uhoriek a paradajok s domácim dresingom z kyslej smotany, majonézy a cesnaku je jednoducho lahodný a jeho príprava zaberie iba pár minút! Skvelé ako príloha na obed či ako ľahká večera.
Ingrediencie
- 3 stredné paradajky
- 1 šalátová uhorka
- 1/2 strednej cibule
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1/8 lyžičky korenia
- soľ podľa chuti
Postup
- Nakrájajte 3 paradajky a uhorku na kúsky a polovicu cibule na tenké plátky.
- Pripravenú zeleninu zmiešajte v strednej miske.
- V malej miske zmiešajte 3 lyžice majonézy, 2 lyžice kyslej smotany, 1 lisovaný strúčik cesnaku a korenie.
- Dobre premiešajte.
- Dresing vmiešajte do zeleniny.
- Tesne pred podávaním podľa chuti dosoľte.