Táto kapusta sa výborne hodí k dusenému bravčovému mäsu alebo pečenej hydine, obzvlášť ku kačici alebo husi. Príjemnú sladkosť mu dodávajú pridané jablká a vy si nebudete stačiť pridávať!
INGREDIENCIA
- 1 kg hlávková červená kapusta
- 2 jablká
- 2 cibuľa
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica octu
- 125 ml červeného vína
- štipka škorice
- 2 kusy klinčekov
- soľ a korenie
POSTUP
- Kapustu prekrájajte na štvrťky, vykrojte z nich hlúb a nakrájajte na rezančeky.
- Jablká olúpeme, zbavtee jadrovníka a nastrúhajte nahrubo.
- Olúpanú a najemno nakrájanú cibuľu osmažte doružova v hrnci na rozpálenom oleji.
- Pridajte kapustu, jablká, víno, klinčeky, škoricu, cukor a ocot, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
- Na miernom ohni duste pod pokrievkou 45 – 50 minút domäkka.
- Hotovú kapustu podľa potreby dochuťte.