Dusená kapusta s mrkvou

Dusená kapusta s mrkvou

Jednoduchá verzia duseného kapusty, tentoraz s mrkvou, chilli a šťavnatou slaninkou. Nechajte si chutiť!

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového alebo iného rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 čerstvé zelené chilli papričky, ako je serrano alebo jalapeño, nasekané nadrobno
  • 4 prúžky slaniny, nasekané (voliteľne)
  • 1 malá kapusta, s vykrojeným hlúbom a nakrájaná na kúsky
  • 2 alebo 3 malé mrkvy, nasekané najemno
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody

Postup

  1. Na veľkej panvici rozpáľte oheň, pridajte cibuľu, chilli a slaninu.
  2. Za stáleho miešania restujte, pokiaľ slanina nezezlátne a cibuľa nezačne karamelizovať, cca 3 až 5 minút.
  3. Pridajte kapustu, mrkvu a soľ a premiešajte.
  4. Prilejte vývar alebo vodu, znížte plameň a za občasného miešania pokračujte vo varení, kým kapusta nezmäkne, asi 15 až 20 minút.
  5. V prípade potreby pridajte malé množstvo vody, aby ste zabránili pripáleniu.
Biela kapusta s mrkvou, chilli a slaninou na panvici.
www.food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.