Rýchly recept na ríbezľovú bublaninu, ktorého príprava je hotová do chvíľky.
Ingrediencie
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
- 1/4 hrnčeka oleja či masla
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 balenia vanilkového cukru
- Čerstvé či mrazené ríbezle
Postup
- Múku zmiešajte s kypriacim práškom a cukrami. Potom primiešajte vajcia, mlieko, olej a všetko riadne premiešajte.
- Plech či koláčovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
- Vzniknuté cesto nalejte na pripravený plech a trochu posypte práškovým cukrom. (Aby ríbezle tak neklesli do cesta pri pečení)
- Nakoniec položte ríbezle po celom povrchu a dajte piecť na 180 ° C po dobu 25 minút.
- Hotovú bublaninu nakrájajte a posypte práškovým cukrom.
Máte hojnú úrodu ríbezlí? Skúste si upiecť napríklad ríbezľový koláč.