Jogurtová bublanina s ríbezľami a posýpkou

Jogurtová bublanina s ríbezľami a posýpkou

Výborná ríbezľová bublanina s posýpkou a jogurtom, po ktorej sa všetkým budú zbiehať sliny.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 150g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1,5 hrnčeka bieleho jogurtu
  • Ríbezle
  • 50g masla, 50g cukru, 50g múky na posýpku

Postup

  • Zmiešajte maslo, múku, cukor a vanilkový cukor do sypkej zmesi. Zalejte jogurtom, pridajte vajcia, kypriaci prášok a riadne premiešajte.
  • Z 50g masla, 50g cukru a 50g múky pripravte posýpku.
  • Očistite ríbezle a nechajte odkvapkať.
  • Vzniknuté cesto vylejte na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypte ríbezľami a potom aj posýpkou.
  • Dajte piecť na 180 ° C po dobu 20-25 minút dozlatista.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.
Kúsok ríbezľovej buchty so sladkou a chrumkavou posýpkou.
Zdroj: sarascupcakery.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.