Najchutnejšia tvarohová bublanina s ríbezľami

Najchutnejšia tvarohová bublanina s ríbezľami

Táto nadýchaná ríbezľová bublanina s tvarohom na seba nenechá dlho čakať. Iste z nej nezostane ani kúsoček.

Ingrediencie

  • 350g krupice (alebo použite múku)
  • 200g masla
  • 150g práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 500g mäkkého tvarohu vo vaničke
  • 100ml mlieka
  • Citrónová kôra
  • Šťava z jedného citróna
  • 500g ríbezlí

Postup

  • Najprv zmiešajte maslo s cukrom a utrite do peny. Pridajte žĺtky a potom tvaroh.
  • Hmotu zrieďte mliekom a zasypte krupicou.
  • Pridajte nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z citróna.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a primiešajte k zmesi. Všetko poriadne premiešajte.
  • Vzniknuté cesto nalejte do vopred vymasteného a múkou vysypaného plechu.
  • Navrch cesta rozprestrite očistené a odkvapkané ríbezle.
  • Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° C po dobu 30-40 minút.
  • Hotovú buchtu posypte práškovým cukrom a podávajte nakrájanú na kocky.
Plech s nakrájanou ríbezľovou buchtou.
Zdroj: sophieschoices.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.