Bublanina ako od babičky. Sladké čerešne a trené cesto – recept, na ktorom si zaručene pochutnáte.
Ingrediencie
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g masla
- 100 g hladkej múky
- 100 g polohrubej múky
- 4 bielky
- 4 žĺtky
- 400 g vykôstkovaných čerešní
- štipka soli
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom
- Pridajte žĺtky a opatrne zašľahajte
- Prisypte oba druhy múky, štipku soli, kypriaci prášok a premiešajte
- Z bielkov vyšľahajte sneh a zľahka ho vmiešajte do cesta
- Plech alebo zapekaciu formu vymažte maslom a vysypte krupicovým cukrom
- Nalejte cesto, posypte ho čerešňami a dajte na 30 minút piecť do rúry vyriatej na 150 °
- Hotovú bublaninu poprášte práškovým cukrom
Máte prebytok jahôd? Pozrite sa na ďalšie recepty s jahodami.