Piškótová bublanina s jahodami

Piškótová bublanina s jahodami

Jahodová bublanina z piškótového cesta je veľmi obľúbená – je nadýchaná, svieža a doslova sa rozplýva na jazyku.

Ingrediencie

  • 130 g polohrubej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 4 vajcia
  • 400 g jahôd
  • štipka soli

Postup

  • Oddeľte žĺtky od bielkov
  • K bielkom pridajte soľ a vyšľahajte do tuhého snehu
  • Do neho postupne zašľahajte cukor, žĺtky a múku
  • Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou
  • Cesto rozotrite na plech a položte naň kúsky jahôd
  • Pečte v vyhriatej rúre na 150° 25 – 35 minút
Piškótový bublaninový koláč s jahodami
Zdroj: natashaskitchen.com

Presné váženie sa hodí najmä pri príprave pečených receptov. Docielite tak tie najlepšie výsledky. Poradíme vám, ako si vybrať kuchynskú váhu do vašej kuchyne.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.