Jemná jogurtová bublanina

Jemná jogurtová bublanina

Hľadáte trochu zdravšiu verziu obľúbeného múčnika? Skúste túto odľahčenú s jogurtom.

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky
  • 80 ml oleja
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • soľ
  • 400 g ovocia podľa chuti

Postup

  • Zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli
  • V druhej mise prešľahajte vajcia, pridajte olej a jagourt a premiešajte
  • Pomaly prisypávajte suchú zmes a rozmiešajte do hladkého cesta
  • Plech vymažte kúskom masla a vysypte hrubou múkou
  • Cesto nalejte na plech, dajte naň ovocie a pečte 20 – 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °
  • Nechajte vychladnú, poprášte práškovým cukrom, rozdeľte na porcie a servírujte
Dva kúsky bublaniny s lesným ovocím na čiernom tanieriku
Zdroj: uniquegiftshop.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.