Krásne jemný, hriešne dobrý múčnik, pri ktorom sa nemusíte báť, že by do druhého dňa okoral.
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky
- 200 g krupicového cukru
- 2 vajcia
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
- 450 g čučoriedok
Postup
- Rozšľahajte vajcia s cukrom
- Pridajte smotanu a premiešajte
- Múku zmiešajte so soľou a práškom do pečiva a vsypte do tekutej zmesi
- Rozmiešajte do hladkého liateho cesta
- Plech vymažte kúskom masla a vysypte krupicovým cukrom
- Rúru rozohrejte na 180°C
- Cesto nalejte na plech a posypte čučoriedkami
- Pečte 20 – 30 minút
- Ozdobte práškovým cukrom