Luxusná tvarohová bublanina s ovocím, po ktorej nezostane ani drobček. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 350g polohrubej múky
- 150g cukru kryštál
- 250g plnotučného tvarohu
- 5ks vajec
- 200ml oleja (alebo 200g zmäknutého masla)
- 100ml vlažného mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- Štipka soli
- 500g čerstvého alebo mrazeného ovocia (ríbezle, čučoriedky, jahody,…)
Postup
- V miske vyšľahajte bielky so štipkou soli do tuhého snehu.
- Postupne pridávajte cukor, žĺtky, olej, mlieko a vanilkový cukor.
- Potom pridajte tvaroh a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
- Všetko riadne premiešajte aby vzniklo hladké a vláčne cesto.
- Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie, posypte ovocím podľa vašich chutí a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 35 minút.
- Hotovú bublaninu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte napríklad s lyžicou tvarohu a ovocím.