Túto hrnčekovú bublaninu zvládne upiecť naozaj každý a pochutná si na nej celá rodina.
Ingrediencie
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1,5 hrnčeka cukru kryštál
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 250g rozpusteného masla
- 4 vajcia
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 500g – 1kg jabĺk, nakrájaných na kúsky
- 2 balenia pudingu v prášku + 0,5l mlieka a cukor
- Múčkový cukor na posyp
Postup
- V mise zmiešajte múku, cukor a kypriaci prášok.
- Pridajte vlažné mlieko, maslo, vajcia a všetko dôkladne zmiešajte.
- Podľa návodu na balenie si uvarte pudingy z 0,5 l mlieka, oslaďte a nechajte chvíľku chladnúť.
- Polovicu cesta nalejte na plech vyložený papierom na pečenie, položte nakrájané jablká a navrch naneste polovychladnutý puding.
- Navrch nakoniec nalejte druhú polovicu cesta a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 30-35 minút.
- Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť a podávajte posypanú práškovým cukrom.