Tie najlepšie buchty sú predsa od našich babičiek. Prinášame vám ich recept na najlepšiu bublaninu s posýpkou.
Ingrediencie
- 400g polohrubej múky
- 150g cukru kryštál
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 100ml oleja alebo 100g masla
- 300ml mlieka
- Ovocie podľa chuti – čerešne, jahody, čučoriedky,..
Ingrediencie na posýpku
- 50g polohrubej múky
- 40g zmäknutého masla
- 20g cukru
Postup
- V miske zmiešajte múku s cukrom a práškom do pečiva.
- Potom v inej mise zmiešajte vajcia s olejom, mliekom a pomaly pridávajte do zmesi so suchými ingredienciami.
- Vzniknuté cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a navrch položte ovocie po celom povrchu.
- Drobenku získate zmiešaním všetkých ingrediencií tak, že ich rukou zapracujete a získate hrudkovitú zmes.
- Drobenkou posypte povrch múčnika a dajte piecť na 180 ° C po dobu 30-35 minút.