Jablkový závin z lístkového cesta

Jablkový závin z lístkového cesta

Spomínate na ešte teplú babičkinu jablkovú štrúdľu, ktorá prevoňala celý dom? Pripravte ho aj vy svojej rodine.

Ingrediencie

  • Lístkové cesto
  • 4 jablká, nastrúhané
  • 50g hrozienok
  • 2 lyžice rumu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 30g jemne nasekaných mandlí
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Strúhanka
  • 50g rozpusteného masla

Postup

  • Do malej misky dajte na 30 minút naložiť hrozienka v rume. Potom rum vylejete.
  • Jablká postrúhajte, zmiešajte s citrónovou šťavou, pridajte škoricu, cukor, hrozienka, mandle a vanilkový extrakt.
  • Na linke vyvaľkajte cesto na čo najtenší plát a potrite ho trochou rozpusteného masla.
  • Cesto posypte strúhankou. Potom rozložte jablčnú náplň, pritom dávajte pozor, aby šťava z jabĺk zostala v miske.
  • Nakoniec vytvorte závin tak, že niekoľkokrát zarolujete cesto s náplňou. Konce závinu zatvorte vidličkou tak, že koncom vidličky zatlačíte okraje k sebe.
  • Pečte asi 30 minút na 180 ° C av priebehu pečenia potierajte zvyšným maslom.
  • Strážte, aby sa nespálil. Každá rúra pečie inak. Po upečení nechajte 10 minút vychladnúť, potom posypte práškovým cukrom a podávajte ešte teplý.
Nakrájaná štrúdľa z jabĺk a hrozienok.
Zdroj: platedcravings.com

Ďalšie prebytkové jablká môžete využiť napríklad na recepty na jablčné rezy.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.