Vláčna štrúdľa z jogurtu

Vláčna štrúdľa z jogurtu

Inšpirujte sa týmto receptom na jablkový závin s jogurtom. Chute vás prekvapí.

Ingrediencie na cesto

  • 400g hladkej múky
  • 200g zmäknutého masla + na potretie
  • 150g bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho typu)
  • 1 vajce
  • Štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 5-7 jabĺk (voliteľne)
  • 8 lyžíc strúhanky
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g cukru (podľa chuti)
  • Lyžica mletej škorice

Postup

  • Na dosku preosejte múku a pridajte štipku soli. Z múky urobte kôpku a uprostred urobte jamku.
  • Do jamky vyklepnite vajcia a pridajte jogurt.
  • Vidličkou vymiešajte tekuté suroviny s múkou do hustej kašičky.
  • Na múku postrúhajte maslo a rukami všetko zapracujte na mäkké, nelepivé cesto. Podľa potreby pridajte viac múky. Rozdeľte na 4 časti a nechajte odpočinúť.
  • Medzitým olúpte a nastrúhajte jablká. Na panvici na sucho orestujte strúhanku.
  • Na pomúčenej doske vyvaľkajte z cesta pláty o sile 2-3mm, posypte strúhankou a navrstvite jablkami. (Bez šťavy)
  • Posypte cukrom a škoricou. Môžete pridať aj hrozienka alebo oriešky.
  • Potom cesto zaviňte a okraje stlačte, zahnite dovnútra závinu.
  • Záviny dajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite maslom a pečte vo vopred rozohriatej rúre na 180 ° C po dobu 25-30 minút.
  • Upečenú štrúdľu posypte práškovým cukrom a podávajte.
Kúsky jablčnej štrúdly so škoricou a orechmi.
Zdroj: iamcook.ru

Vyskúšajte aj jablčné muffiny , ktoré sú skvelou delikatesou ku káve.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.