Štrúdľa z hery s tvarohovým cestom

Štrúdľa z hery s tvarohovým cestom

Vyskúšajte tento recept na jablkový závin z hery. Vďaka prítomnosti tvarohu je múčnik sýtejší ao to viac chutnejší.

Ingrediencie na cesto

  • 350g polohrubej múky
  • 250g hera
  • 250g plnotučného mäkkého tvarohu
  • 1/2 prášku do pečiva

Ingrediencie

  • 4-5 jabĺk
  • lyžice mletej škorice
  • cukor kryštál (podľa chuti)
  • práškový cukor na posyp
  • 1 vajce na potieranie

Postup

  • V mise vypracujte cesto z múky, kypriaceho prášku do pečiva, tvarohu a masla. Cesto by malo byť vláčne a nelepivé. Môžete pridať aj hrozienka alebo napríklad oriešky.
  • Vzniknuté cesto rozdeľte na 2-3 diely a nechajte cesto chvíľu odpočívať.
  • Medzitým si olúpte a nastrúhajte jablká. Zmiešajte ich so škoricou a cukrom.
  • Každý diel cesta vyvaľkajte na tenký plát a navrch dajte primeranú vrstvu strúhaných jabĺk. (Pozor dávajte na šťavu z jabĺk, na štrúdľu by nemala prísť)
  • Cesto zaviňte do štrúdľa a konce stlačte napríklad vidličkou k sebe.
  • Záviny preneste na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ich vajcom a pečte na 200 ° C cca 25-30 minút.
  • Upečený závin nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.
Upečený závin s jabĺčkami a tvarohom, posypaný práškovým cukrom.
Zdroj: throneandvine.com

K jablčným závinom si urobte napríklad caffe latte. Nemusíte pritom mať kávovar. Stačí vám kvalitný šľahač mlieka. Pozrite sa, ako si ho správne vybrať .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.