Vyskúšajte tento recept na jablkový závin z hery. Vďaka prítomnosti tvarohu je múčnik sýtejší ao to viac chutnejší.
Ingrediencie na cesto
- 350g polohrubej múky
- 250g hera
- 250g plnotučného mäkkého tvarohu
- 1/2 prášku do pečiva
Ingrediencie
- 4-5 jabĺk
- lyžice mletej škorice
- cukor kryštál (podľa chuti)
- práškový cukor na posyp
- 1 vajce na potieranie
Postup
- V mise vypracujte cesto z múky, kypriaceho prášku do pečiva, tvarohu a masla. Cesto by malo byť vláčne a nelepivé. Môžete pridať aj hrozienka alebo napríklad oriešky.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na 2-3 diely a nechajte cesto chvíľu odpočívať.
- Medzitým si olúpte a nastrúhajte jablká. Zmiešajte ich so škoricou a cukrom.
- Každý diel cesta vyvaľkajte na tenký plát a navrch dajte primeranú vrstvu strúhaných jabĺk. (Pozor dávajte na šťavu z jabĺk, na štrúdľu by nemala prísť)
- Cesto zaviňte do štrúdľa a konce stlačte napríklad vidličkou k sebe.
- Záviny preneste na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ich vajcom a pečte na 200 ° C cca 25-30 minút.
- Upečený závin nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.
K jablčným závinom si urobte napríklad caffe latte. Nemusíte pritom mať kávovar. Stačí vám kvalitný šľahač mlieka. Pozrite sa, ako si ho správne vybrať .