Výborný pudingový závin s jablkami

Výborný pudingový závin s jablkami

Inšpirujte sa receptom na jablkový závin s pudingom. Neodolateľná sladká bodka ku káve.

Ingrediencie

  • 500g lístkového cesta
  • Strúhanka alebo cukrárske piškóty
  • 1 vajce (na potretie)
  • Múčkový cukor na posyp

Ingrediencie na náplň

  • 500ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy v prášku
  • Cukor (podľa chuti)
  • 4-5 jabĺk
  • 120g nasekaných orechov alebo hrozienok
  • 2-3 lyžice kryštálového cukru
  • Lyžička mletej škorice
  • 1 vanilkový cukor

Postup

  • Z mlieka a pudingového prášku uvarte podľa návodu na balenie hustý puding. Nechajte potom vychladnúť.
  • Jablká olúpte a nastrúhajte, vytlačte šťavu a pridajte cukor, orechy, hrozienka, škoricu a vanilkový cukor.
  • Listové cesto rozvaľkajte na tenký plát cca 5 mm a položte naň vrstvu vychladnutého pudingu. Posypte strúhankou či rozomletými piškótami.
  • Nakoniec navrstvite primeranú vrstvu nastrúhaných jabĺk.
  • Cesto zaviňte do štrúdľa, okraje stlačte k sebe a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Potom potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte vo vopred rozohriatej rúre na 180 ° C po dobu 25-30 minút.
  • Upečený závin nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte nakrájaný.
Nakrájaná jablková štrúdľa s orechmi a hrozienkami.
Zdroj: blog.kingarthurflour.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.