Inšpirujte sa receptom na jablkový závin s pudingom. Neodolateľná sladká bodka ku káve.
Ingrediencie
- 500g lístkového cesta
- Strúhanka alebo cukrárske piškóty
- 1 vajce (na potretie)
- Múčkový cukor na posyp
Ingrediencie na náplň
- 500ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- Cukor (podľa chuti)
- 4-5 jabĺk
- 120g nasekaných orechov alebo hrozienok
- 2-3 lyžice kryštálového cukru
- Lyžička mletej škorice
- 1 vanilkový cukor
Postup
- Z mlieka a pudingového prášku uvarte podľa návodu na balenie hustý puding. Nechajte potom vychladnúť.
- Jablká olúpte a nastrúhajte, vytlačte šťavu a pridajte cukor, orechy, hrozienka, škoricu a vanilkový cukor.
- Listové cesto rozvaľkajte na tenký plát cca 5 mm a položte naň vrstvu vychladnutého pudingu. Posypte strúhankou či rozomletými piškótami.
- Nakoniec navrstvite primeranú vrstvu nastrúhaných jabĺk.
- Cesto zaviňte do štrúdľa, okraje stlačte k sebe a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Potom potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte vo vopred rozohriatej rúre na 180 ° C po dobu 25-30 minút.
- Upečený závin nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte nakrájaný.