Vláčené, jemne kyslé a krásne voňavé placky, ktorým sa nedá odolať!
Ingrediencie
- 600 g polohrubej múky
- 300 g kyslej kapusty
- 1 vajce (L)
- štipka soli
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžička majoránky
- ½ lyžičky mletého korenia
- maslo na potretie
Postup
- Na pracovnú dosku vysypte múku a premiešajte ju s korením – soľ, rascu, korenie a majorán.
- Pridajte prepláchnutú, vylisovanú kyslú kapustu a celé vajíčko.
- Rukami vypracujte hladké cesto (ak by bolo veľmi tuhé, pridajte trochu vody alebo šťavy z kapusty).
- Cesto nechajte zakryté odpočívať cca 15 minút.
- Potom z neho vypracujte valec a rozdeľte na cca 10 častí.
- Z každej časti na dobre pomúčenej doske vyvaľkajte placku s hrúbkou cca 5 mm a opekajte na suchej panvici do ružova.
- Hotové lokše potrite rozpusteným maslom a podávajte ešte teplé.