Lokše z kyslej kapusty

Lokše z kyslej kapusty

Vláčené, jemne kyslé a krásne voňavé placky, ktorým sa nedá odolať!

Ingrediencie

  • 600 g polohrubej múky
  • 300 g kyslej kapusty
  • 1 vajce (L)
  • štipka soli
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička majoránky
  • ½ lyžičky mletého korenia
  • maslo na potretie

Postup

  1. Na pracovnú dosku vysypte múku a premiešajte ju s korením – soľ, rascu, korenie a majorán.
  2. Pridajte prepláchnutú, vylisovanú kyslú kapustu a celé vajíčko.
  3. Rukami vypracujte hladké cesto (ak by bolo veľmi tuhé, pridajte trochu vody alebo šťavy z kapusty).
  4. Cesto nechajte zakryté odpočívať cca 15 minút.
  5. Potom z neho vypracujte valec a rozdeľte na cca 10 častí.
  6. Z každej časti na dobre pomúčenej doske vyvaľkajte placku s hrúbkou cca 5 mm a opekajte na suchej panvici do ružova.
  7. Hotové lokše potrite rozpusteným maslom a podávajte ešte teplé.
Kapustové zemiakové placky
www.recepty.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.