Slimáky z lístkového cesta

Slimáky z lístkového cesta

Predovšetkým deti majú veľmi rady tento spôsob prípravy, pretože výsledný pokrm im pripomína ich obľúbené zviera – slimáka. Rady vám tak pomôžu aj s prípravou!

Ingrediencie:

  • 250 g lístkového cesta
  • 150 g syra čedar
  • 100 g slaniny
  • 100 g taveného syra
  • 80 g paradajkového pretlaku
  • 2 šampiňóny
  • vajcia
  • soľ
  • olej

Postup:

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Pripravte si plech s papierom na pečenie.
  • Na kocky nakrájanú slaninu orestujte na panvici s olejom.
  • Rozvaľkané lístkové cesto potrite taveným syrom a paradajkovým pretlakom.
  • Následne na cesto pokladajte na plátky nakrájané šampiňóny, orestovanú slaninu a nastrúhaný čedar.
  • Cesto potom zrolujte ako roládu a následne ho nakrájajte na približne 1,5 centimetra široké plátky.
  • Tieto slimáky pokladajte na papier na pečenie a pred vložením do rúry ich zľahka potrite rozšľahaným vajcom s trochou soli.
  • Pečte dozlatista približne 15 minút.
Slimáky so slaninou a syrom
zdroj: recipes.snydle.com

Ďalšou obľúbenou pochúťkou, ktorú nemusíte konzumovať iba s marmeládou či tvarohom, sú palacinky. Inšpirujte sa našimi palacinkami na slano !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.