Listové cesto na slano s mäsovou náplňou

Listové cesto na slano s mäsovou náplňou

Tento recept sa skvele hodí nielen na najrôznejšie rodinné oslavy a večierky, ale aj len tak na večeru. Pokrm sa dá konzumovať nielen teplý, ale aj studený.

Ingrediencie:

  • 500 g lístkového cesta
  • 150g mletého hovädzieho mäsa
  • 150g mletého bravčového mäsa
  • 2 paradajky
  • 2 PL oleja
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky nadrobno nakrájanej cibule
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia

Postup:

  1. Na panvici s trochou oleja orestujte cibuľu, približne 5 minút.
  2. Následne túto cibuľu z panvice odstráňte a vložte do panvice mleté hovädzie a bravčové mäso, ktoré restujte až do okamihu, keď stratia tekutinu a stanú sa z neho menšie kúsky.
  3. Následne k mäsu opäť pridajte orestovanú cibuľku.
  4. Všetko premiešajte a pridajte všetko korenie, teda soľ, korenie a cesnak, a tiež nakrájané paradajky.
  5. Následne za občasného miešania zmes duste približne 20-25 minút.
  6. V medziobdobí si pripravte lístkové cesto a predhrejte rúru na 180 °C.
  7. Cesto rozvaľkajte a nakrájajte na obdĺžniky.
  8. Do každého obdĺžnika potom umiestnite jednu polievkovú lyžicu mäsovej zmesi a preklopte druhou polovicou cesta.
  9. Potrite rozšľahaným vajíčkom a vložte do predhriatej rúry.
  10. Pečte dozlatista, približne 20-25 minút.

Toto slané plnené pečivo chutí skvele s kyslou smotanou.

Slaná pochúťka plnená mletým mäsom
zdroj: foodfromportugal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.