Kuracie na karí

Kuracie na karí

Pre milovníkov indickej kuchyne je tu recept na kuracie rezančeky na kari. Jedlo zvládnete uvariť do hodinky.

Ingrediencie

  • 500g kuracích pŕs, nakrájaných na rezančeky
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky drveného cesnaku
  • 3 lyžičky kari korenia
  • 1 lyžica mletého zázvoru
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu (s 2 lyžičkami vody)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ, korenie
  • 200ml smotany na varenie
  • Nasekaný koriander

Postup

  • Zahrejte na panvici olivový olej.
  • Pridajte cibuľu a restujte do zlatohneda. Potom pridajte cesnak a zázvor a restujte ešte 30 sekúnd. Potom pridajte karí a restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Prilejte kurací vývar a priveďte do varu, potom znížte teplotu na stredne nízku teplotu, prikryte pokrievkou a varte 5 minút.
  • Zmes rozmixujte tyčovým mixérom alebo ju nalejte do mixéra a mixujte do hladka. Potom vráťte späť na panvicu.
  • Ochuťte omáčkou soľou a korením a potom pridajte kuracie rezančeky.
  • Priveďte do varu, potom znížte teplotu na stredne nízku teplotu, prikryte pokrievkou a duste, kým sa kura neuvarí, za občasného miešania asi 8 – 12 minút.
  • Počas poslednej minúty varenia vmiešajte kukuričný škrob s vodou, aby sa omáčka ľahko zahustila (v opačnom prípade zrieďte ešte kuracím vývarom).
  • Vmiešajte smotanu, ešte chvíľku povarte a potom podávajte posypané koriandrom s ryžou.
Kuracie mäso na s omáčkou na indický spôsob.
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.