Jednoduché a veľmi chutné jedlo si pripravíte do 40 minút. Rezančeky môžete podávať s cestovinami, ryžou alebo napríklad zemiakovými haluškami.
Ingrediencie na kura
- 400-500g kuracích pŕs
- 4 lyžice hladkej múky
- Jemne nastrúhaný parmezán
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky mletého korenia
Ingrediencie na omáčku
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
- 5-6 strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky
- 1,5 hrnčeka kuracieho vývaru
- 250ml smotany 30%
- Jemné nastrúhaný parmezán
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
- Očistite kura, nakrájajte na rezančeky a ochuťte soľou, sušeným cesnakom a čiernym korením.
- V plytkej miske zmiešajte múku s parmezánom. Obaľte kuracie mäso a prebytok múky zotrepte.
- Na panvici zohrejte 2 lyžice oleja a 1 lyžicu masla.
- Osmažte kuracie rezančeky dozlatista (4-5 minút), preložte na tanier a dajte bokom.
- Na zvyšných 2 lyžiciach oleja a 1 lyžicu masla orestujte cibuľu, pridajte nakrájaný cesnak a restujte 2-3 minúty.
- Potom prilejte kurací vývar, znížte teplotu a varte asi 5 minút.
- Prilejte smotanu, varte 2-3 minúty. Potom vmiešajte parmezán a za občasného miešania varte ďalšie 2-3 minúty, kým sa syr nerozpustí.
- Omáčku dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
- Nakoniec vložte kura späť do panvice a varte ďalšie 2 minúty, aby sa omáčka zahustila.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.