Pre milovníkov korenených jedál je tu recept na prsia s indickým karí. Podávajte najlepšie s ryžou. Recept je hotový do 40 minút.
Ingrediencie
- 400-500g kuracích pŕs
- 1 nakrájaná cibuľa
- 1 jablko nakrájané na kocky
- 3 lyžice masla
- 2-3 strúčiky nadrveného cesnaku
- 2 lyžice karí
- 200g paradajkového pretlaku
- 3/4 hrnčeka kuracieho vývaru
- 1 bobkový list
- Soľ a čerstvo mleté korenie
- Nahrubo nasekaný koriander
Postup
- V panvici zohrejte 1 lyžicu masla. Pridajte cibuľu, cesnak a jablko.
- Pridajte karí a premiešajte. Pridajte paradajkový pretlak, kurací vývar, bobkový list, soľ a korenie. Priveďte do varu a varte 15 minút za častého miešania.
- Vyberte bobkový list a zmes rozmixujte tyčovým mixérom do jemnej štruktúry. V prípade potreby pridajte ďalší kurací vývar, aby ste dosiahli ideálnu konzistenciu.
- Vedľa si osoľte a okoreňte kuracie prsia.
- Na čistej panvici zohrejte 2 lyžice masla a pridajte pripravené kura. Smažte na miernom ohni pokiaľ ľahko nezezlátne. Potom otočte a smažte ešte asi 5 minút.
- Potom nalejte hotovú omáčku na kura a duste ešte cca 5 minút. Nakoniec posypte nasekaným koriandrom a podávajte.