Jablkové prsia na mede

Jablkové prsia na mede

Inšpirujte sa týmto netradičným receptom na kuracie mäso, ktorý je vďaka medu a jablku na sladko. Najlepšie je podávať ho s ryžou.

Ingrediencie

  • 500g kuracích pŕs
  • 2 menšie jablká (najlepšie Jonagold. Nepoužívajte červené, s tými sa nevarí veľmi dobre)
  • 1/2 hrnčeka sladkého jablčného muštu
  • 1,5 čajovej lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • Soľ
  • Mleté korenie
  • Čerstvá petržlen na ozdobu

Postup

  • V mise zmiešajte jablkový mušt, kukuričný škrob, horčicu, med, soľ a korenie. Dajte bokom.
  • Osoľte kura a poprášte v múke. Prebytok múky zotrepte.
  • Vo veľkej panvici zohrejte olej, potom pridajte kuracie prsia. Z každej strany smažte asi 3-4 minúty do zlatista.
  • K mäsu pridajte jablká a duste asi 5 minút. Potom do panvice pridajte kurací vývar a zmes jablčného muštu, ktorú ste si pripravili v prvom kroku. Znížte teplotu, zakryte hrniec a duste cca 15 minút.
  • Pomocou lyžice vyberte kuracie mäso a jablká na taniere.
  • Potom zvýšte teplotu na vysokú a omáčku duste ešte 1-2 minúty do zhustnutia.
  • Mäso polejte omáčkou, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou.
Kurča na sladko s jablkami a ryžou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.