Je známe, že ku kuraciemu mäsu sa skvele hodia akékoľvek huby. Tento recept obsahuje krémovú omáčku so šampiňónmi, ktorá zachutí každému, kto má huby v obľube.
Ingrediencie na kura
- 400-500g kuracích pŕs
- 1/4 hrnčeka múky
- 1 lyžica masla
- Soľ a korenie
- Nasekaná pažítka
Ingrediencie na omáčku
- 300g šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1/4 hrnčeka bieleho vína (suchého)
- 1/2 hrnčeka kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 200-250ml smotany 30%
- 1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
Postup
- Každý prsník vodorovne rozrežte na polovicu a vytvorte tenké steaky.
- Posypte každú stranu soľou a korením, potom posypte múkou a prstami ju rozotrite po celom povrchu.
- Rozpustite 15 g masla vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte kura a každú stranu smažte 2,5 minúty do zlatohneda. Vyberte z panvice, zakryte a udržujte v teple.
- Do rovnakej panvice pridajte zvyšné maslo a zahrejte na vysokú teplotu. Pridajte huby a restujte 4 minúty, kým nezačnú zlátnuť.
- Potom pridajte cesnak a štipku soli a korenia a pokračujte vo varení ďalšiu minútu.
- Pridajte biele víno a varte 30 sekúnd pokiaľ alkoholová vôňa nezmizne.
- Pridajte kurací vývar, varte 1 minútu, aby sa väčšina odparila. Potom pridajte smotanu, znížte platničku na strednú teplotu a duste 2 minúty, kým mierne nezhustne.
- Vmiešajte parmezán, dochuťte a podľa potreby pridajte viac soli a korenia.
- Vráťte kurča do omáčky a varte asi 30 sekúnd. Ozdobte pažítkou a podávajte ideálne s ryžou alebo zemiakmi.