Kurča na šampiňónoch

Kurča na šampiňónoch

Je známe, že ku kuraciemu mäsu sa skvele hodia akékoľvek huby. Tento recept obsahuje krémovú omáčku so šampiňónmi, ktorá zachutí každému, kto má huby v obľube.

Ingrediencie na kura

  • 400-500g kuracích pŕs
  • 1/4 hrnčeka múky
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a korenie
  • Nasekaná pažítka

Ingrediencie na omáčku

  • 300g šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 hrnčeka bieleho vína (suchého)
  • 1/2 hrnčeka kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 200-250ml smotany 30%
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu

Postup

  • Každý prsník vodorovne rozrežte na polovicu a vytvorte tenké steaky.
  • Posypte každú stranu soľou a korením, potom posypte múkou a prstami ju rozotrite po celom povrchu.
  • Rozpustite 15 g masla vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte kura a každú stranu smažte 2,5 minúty do zlatohneda. Vyberte z panvice, zakryte a udržujte v teple.
  • Do rovnakej panvice pridajte zvyšné maslo a zahrejte na vysokú teplotu. Pridajte huby a restujte 4 minúty, kým nezačnú zlátnuť.
  • Potom pridajte cesnak a štipku soli a korenia a pokračujte vo varení ďalšiu minútu.
  • Pridajte biele víno a varte 30 sekúnd pokiaľ alkoholová vôňa nezmizne.
  • Pridajte kurací vývar, varte 1 minútu, aby sa väčšina odparila. Potom pridajte smotanu, znížte platničku na strednú teplotu a duste 2 minúty, kým mierne nezhustne.
  • Vmiešajte parmezán, dochuťte a podľa potreby pridajte viac soli a korenia.
  • Vráťte kurča do omáčky a varte asi 30 sekúnd. Ozdobte pažítkou a podávajte ideálne s ryžou alebo zemiakmi.
Šampiňónová omáčka s kuracím mäsom.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.