Závitky z kelových listov v rajskej omáčke

Závitky z kelových listov v rajskej omáčke

Tajomstvo chutných a na pohľad pekných závitkov spočíva v blanšírovaní. Listy je potrebné krátko povariť v horúcej vode, následne sprudka schladiť a osušiť. Táto technika zaručí, že si listy zachovajú svoju krásne zelenú farbu, budú poddajné, ale nebudú pri balení praskať.

Ingrediencie:

Závitky

  • 1 kel
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 šálka ryže
  • 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • olej
  • soľ, korenie

Paradajková omáčka

  • 800 g sekaných paradajok v konzerve
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 PL masla
  • 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 PL vínneho octu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju približne 5 minút.
  2. Pridajte cesnak, paradajky, paradajkový pretlak, soľ a korenie.
  3. Dôkladne premiešajte.
  4. Vmiešajte cukor a ocot a za občasného miešania priveďte zmes do varu.
  5. Varte približne 10-15 minút.
  6. V medziobdobí vložte do hrnca s vodou povariť kel.
  7. Varte približne 3-5 minút, kým sa kelové listy stanú vláčnymi.
  8. Následne kel vyberte, prudko schlaďte a odlúpte z neho dvanásť listov.
  9. V miske premiešajte mleté mäso s ryžou, soľou, čiernym korením, cibuľou, petržlenovou vňaťou.
  10. Na záver primiešajte vajcia a pol šálky predpripravenej rajskej omáčky.
  11. Následne do stredu každého kelového listu mäsovú zmes a list následne zabaľte do podoby závitku.
  12. Ak chcete, môžete listy spevniť pomocou špáradiel, aby sa prípadne pri pečení nerozbalili.
  13. Listy vložte do zapekacej misky a prelejte paradajkovou omáčkou.
  14. Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 60 minút, kým listy aj mäso nebudú mäkké.

Kelové závitky podávajte so zemiakovou kašou preliate rajskou omáčkou.

Závitky z kelových listov plnené mletým mäsom servírované s rajskou omáčkou
zdroj: dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.