Originálny variant sekanej, ktorý sa od tých klasických líši v tom, že na ňu nepotrebujete žiadne mleté mäso.
Ingrediencie:
- 1 menší kel
- 10 plátkov slaniny
- 2/3 šálky hladkej múky
- 2/3 šálky mlieka
- 2 vajcia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- 2 PL masla
Postup:
- Do hrnca s vodou vložte kel nakrájaný na štvrťky a varte ho približne 30 minút.
- Potom kel sceďte, prepláchnite studenou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
- Odstráňte zo kelu všetku prebytočnú vodu.
- Na panvici zľahka orestujte slaninu nakrájanú na kocky.
- V miske zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva a korenie.
- Potom pridajte vajcia a maslo a po troškách vmiešajte mlieko.
- Miešajte, kým nie je zmes hladká.
- Nechajte 30 minút odstáť.
- Do zmesi múky následne pridajte kel a slaninu a dôkladne premiešajte.
- Hotovú zmes preložte do vymastenej zapekacej misky či pekáča.
- Pečte v rúre predhriatej na 200 ° C približne 50-55 minút.
Kapustová sekaná chutí znamenite so zemiakmi a tatárskou omáčkou.