Tajomstvo tohto receptu prekvapivo nespočíva v pive, ale v pridaní jedlej sódy či kypriaceho prášku, vďaka ktorým bude cestíčko nádherne nadýchané.
Ingrediencie
- 400 g kuracích pŕs
- 2 vajcia
- 3/4 šálky piva
- 4 PL hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy či prášku do pečiva
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- V miske vidličkou rozšľahajte vajcia a pridajte do nich pivo, múku, jedlú sódu, soľ a korenie.
- Všetko dôkladne rozmiešajte do podoby cestíčka.
- Misku s cestíčkom prikryte a nechajte odpočívať pri izbovej teplote.
- V medziobdobí nakrájajte kuracie mäso na menšie kúsky a na približne 30 minút ich vložte marinovať do cestíčka.
- Následne v panvici rozohrejte olej a opatrne doň vkladajte kuracie mäso.
- Rarášky z každej strane niekoľko málo minút smažte do zlatista.
- Po usmažení ich vložte odkvapkať na papierový obrúsok, ktorý absorbuje prebytočný olej.
Kuracie rarášky v pivnom cestíčku môžete podávať napríklad s hranolkami a barbacue či tatárskou omáčkou.
Obľúbenou prílohou ku kuracím raráškom sú zemiaky v mnohých podobách. Vyskúšajte k nim lahodné šťouchané zemiaky !