Kuracie rarášky s pivom

Kuracie rarášky s pivom

Tajomstvo tohto receptu prekvapivo nespočíva v pive, ale v pridaní jedlej sódy či kypriaceho prášku, vďaka ktorým bude cestíčko nádherne nadýchané.

Ingrediencie

  • 400 g kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • 3/4 šálky piva
  • 4 PL hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy či prášku do pečiva
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  1. V miske vidličkou rozšľahajte vajcia a pridajte do nich pivo, múku, jedlú sódu, soľ a korenie.
  2. Všetko dôkladne rozmiešajte do podoby cestíčka.
  3. Misku s cestíčkom prikryte a nechajte odpočívať pri izbovej teplote.
  4. V medziobdobí nakrájajte kuracie mäso na menšie kúsky a na približne 30 minút ich vložte marinovať do cestíčka.
  5. Následne v panvici rozohrejte olej a opatrne doň vkladajte kuracie mäso.
  6. Rarášky z každej strane niekoľko málo minút smažte do zlatista.
  7. Po usmažení ich vložte odkvapkať na papierový obrúsok, ktorý absorbuje prebytočný olej.

Kuracie rarášky v pivnom cestíčku môžete podávať napríklad s hranolkami a barbacue či tatárskou omáčkou.

Rezečky pripravované v pivnom cestíčku
zdroj: thespruceeats.com

Obľúbenou prílohou ku kuracím raráškom sú zemiaky v mnohých podobách. Vyskúšajte k nim lahodné šťouchané zemiaky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.