Domáci burger s kuracími raráškami

Domáci burger s kuracími raráškami

Prekvapte svojich priateľov nevšednou verziou tejto obľúbenej pochúťky! S týmto receptom pre vás fastfoodové reštaurácie nebudú predstavovať žiadnu konkurenciu.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • 1 šálka piva
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL horčica
  • 4 PL hladkej múky
  • 2 PL solamylu či kukuričného škrobu
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  1. Kuracie prsia zľahka naklapte a nakrájajte v závislosti od veľkosti sendviča.
  2. Z vajec, piva, sójovej omáčky, horčice, múky, solamylu a korenia vytvorte cestíčko.
  3. Pripravené mäso vložte do cestíčka a nechajte ho v ňom po dobu približne 2 hodín marinovať.
  4. Po uplynutí tejto doby rarášky osmažte do zlatista na panvici s rozohriatym olejom.

Podávajte ako sendvič, spoločne s majonézou, plátkom syra, paradajkou a šalátom, prípadne aj s Coleslaw šalátom.

Sendvič so šťavnatým rezňom z kuracieho mäsa
zdroj: wildflourskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.