Placky z červenej repy a syra feta

Placky z červenej repy a syra feta

Zdravé, rýchle a ľahké fašírky z červenej repy a fety sú ideálne na raňajky, obed, ale aj ako výživná desiata. Sú naozaj chutné a na chuť im prídu aj odporcovia repy.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 šálka celozrnnej múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 250 g varené červené repy, rozomleté ​​v mixéri na hrubú štruktúru (nie jemne rozomleté)
  • 100 g feta syra, rozdrobeného
  • niekoľko čerstvých tymiánových listov, nadrobno nasekaných ALEBO 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti (dávajte pozor na množstvo soli, pretože samotná feta dodá karbonátkam určitú slanosť)
  • olivový olej
  • grécky jogurt a bazalkové pesto, na podávanie

Postup

  1. Vajcia rozšľaháme v miske.
  2. Pridáme múku a mlieko a premiešame.
  3. Pridáme červenú repu, syr feta a bylinky a opäť dobre premiešame
  4. Dochutíme soľou a korením.
  5. Na panvici rozpálime olivový olej.
  6. Pridáme 2 lyžice cesta na panvicu a smažíme 2–3 minúty alebo do mierneho zhnednutia.
  7. Otočíme a varíme ďalšie 2 minúty, alebo pokiaľ nebude placky hotové.
  8. Opakujeme so zvyškom cesta.
  9. Keď sú placky hotové, vyberieme ich z panvice a udržujeme v teple.
  10. Podávame s gréckym jogurtom a lyžičkou bazalkového pesta.
Placky z červenej repy s gréckym jogurtom a pestom v miske s lyžicou.
www.sugeretal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.