Zdravé, rýchle a ľahké fašírky z červenej repy a fety sú ideálne na raňajky, obed, ale aj ako výživná desiata. Sú naozaj chutné a na chuť im prídu aj odporcovia repy.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 1 šálka celozrnnej múky
- 1/2 šálky mlieka
- 250 g varené červené repy, rozomleté v mixéri na hrubú štruktúru (nie jemne rozomleté)
- 100 g feta syra, rozdrobeného
- niekoľko čerstvých tymiánových listov, nadrobno nasekaných ALEBO 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
- soľ a korenie podľa chuti (dávajte pozor na množstvo soli, pretože samotná feta dodá karbonátkam určitú slanosť)
- olivový olej
- grécky jogurt a bazalkové pesto, na podávanie
Postup
- Vajcia rozšľaháme v miske.
- Pridáme múku a mlieko a premiešame.
- Pridáme červenú repu, syr feta a bylinky a opäť dobre premiešame
- Dochutíme soľou a korením.
- Na panvici rozpálime olivový olej.
- Pridáme 2 lyžice cesta na panvicu a smažíme 2–3 minúty alebo do mierneho zhnednutia.
- Otočíme a varíme ďalšie 2 minúty, alebo pokiaľ nebude placky hotové.
- Opakujeme so zvyškom cesta.
- Keď sú placky hotové, vyberieme ich z panvice a udržujeme v teple.
- Podávame s gréckym jogurtom a lyžičkou bazalkového pesta.