Karbonátky z červenej šošovky

Karbonátky z červenej šošovky

Tieto placky chutia úžasne a dodajú vám skvelú nálož bielkovín vo vegetariánskej forme. Chuť je naozaj delikátna a tajomstvom jedinečnej textúry je pridaný cícer.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky namočenej červenej šošovky (namočte 3/4 šálky červenej šošovky, aby ste získali asi 1 a 1/2 šálky)
  • 1 šálka cíceru
  • 1/2 šálky sladkej cibule nakrájanej nadrobno
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • 1/2 lyžice nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • štipka rasce
  • rastlinný olej

Postup

  1. Namočíme 3/4 šálky šošovky do vody s niekoľkými štipkami soli na pár hodín alebo cez noc.
  2. Keď je šošovka namočená a absorbovala väčšinu vody, scedíme ju a odmeriame 1 šálku šošovky do kuchynského robota.
  3. 1/2 šálky šošovky necháme tak, ako je.
  4. Do kuchynského robota pridáme aj 1 šálku cíceru, koriander a zázvor.
  5. Mixujeme do hladka a rozmixovanú zmes pridáme do misky k zvyšnej šošovke.
  6. Pridáme cibuľu a korenie a dobre premiešame.
  7. Zmes ochutnáme, aby sme sa uistili, že je dostatočne korenená av prípade potreby pridáme soľ a korenie.
  8. Rukami vytvarujeme placky (malo by som ich byť cca 8).
  9. Na panvici zohrejeme asi 3 lyžice oleja na stredne vysokom plameni.
  10. Keď je olej horúci, vložíme na panvicu niekoľko placiek.
  11. Vyprážame asi 5 minút z každej strany alebo pokiaľ nie sú zlatohnedé.
  12. Vyprážame po rovnakú dobu aj z druhej strany.
  13. Keď sú placky hotové, položíme ich na tanier vyložený papierovým obrúskom a necháme vstrebať prebytočný tuk.
  14. Podávame.
Placky z červenej šošovky a cíceru vyskladané na sebe.
www.elkeliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.