Tieto placky chutia úžasne a dodajú vám skvelú nálož bielkovín vo vegetariánskej forme. Chuť je naozaj delikátna a tajomstvom jedinečnej textúry je pridaný cícer.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 šálky namočenej červenej šošovky (namočte 3/4 šálky červenej šošovky, aby ste získali asi 1 a 1/2 šálky)
- 1 šálka cíceru
- 1/2 šálky sladkej cibule nakrájanej nadrobno
- 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
- 1/2 lyžice nasekaného čerstvého zázvoru
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- štipka rasce
- rastlinný olej
Postup
- Namočíme 3/4 šálky šošovky do vody s niekoľkými štipkami soli na pár hodín alebo cez noc.
- Keď je šošovka namočená a absorbovala väčšinu vody, scedíme ju a odmeriame 1 šálku šošovky do kuchynského robota.
- 1/2 šálky šošovky necháme tak, ako je.
- Do kuchynského robota pridáme aj 1 šálku cíceru, koriander a zázvor.
- Mixujeme do hladka a rozmixovanú zmes pridáme do misky k zvyšnej šošovke.
- Pridáme cibuľu a korenie a dobre premiešame.
- Zmes ochutnáme, aby sme sa uistili, že je dostatočne korenená av prípade potreby pridáme soľ a korenie.
- Rukami vytvarujeme placky (malo by som ich byť cca 8).
- Na panvici zohrejeme asi 3 lyžice oleja na stredne vysokom plameni.
- Keď je olej horúci, vložíme na panvicu niekoľko placiek.
- Vyprážame asi 5 minút z každej strany alebo pokiaľ nie sú zlatohnedé.
- Vyprážame po rovnakú dobu aj z druhej strany.
- Keď sú placky hotové, položíme ich na tanier vyložený papierovým obrúskom a necháme vstrebať prebytočný tuk.
- Podávame.