Jeden z najklasickejších spôsobov prípravy, ktorý dá vyniknúť špecifickej chuti tohto pokrmu!
Ingrediencie:
- 800 g hovädzej pečene
- 1 a 1/2 šálky mlieka
- 1/4 šálky masla
- 2 cibuľa
- 2 šálky hladkej múky
- soľ, korenie
Postup:
- Pečeň umyte, odstráňte prípadné blany a nakrájajte na plátky.
- Následne ich vložte do misky s mliekom a nechajte v ňom pečeň namočená aspoň po dobu jednej hodiny.
- Na panvici rozpustite dve polievkové lyžice masla a orestujte v ňom na kolieska nakrájanú cibuľu.
- Následne cibuľu z panvice vyberte, pridajte do panvice zvyšok masla a nechajte rozpustiť.
- Múku zmiešajte v miske so soľou a korením av tejto zmesi obaľte plátky pečene.
- Potom pečeň vložte do panvice s maslom a z oboch dvoch strán niekoľko minút restujte.
- Vráťte do panvice aj cibuľu a všetko spoločne ešte chvíľku povarte. Záleží na tom, ako veľmi prepečenej pečeni dávate prednosť.
Tento pokrm chutí skvele s opečenými zemiakmi aj s ryžou. Možno ho ozvláštniť ešte plátkom orestovanej slaniny.