Namiesto obyčajnej strúhanky môžete použiť aj strúhanku bylinkovú. Tú možno jednoducho pripraviť tak, že do strúhanky primiešate zmes čerstvých či sušených byliniek, napríklad tymián, oregano, majoránku či saturejku.
Ingrediencie:
- 400 g morčacej pečene
- 1 šálka cmaru
- 1 šálka hladkej múky
- 3/4 šálky strúhanky
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- olej
- soľ, korenie
Postup:
- Umytá, odblanená a na kúsky nakrájanú pečeň vložte do misky s cmarom.
- Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 60 minút.
- V medziobdobí si pripravte dve misky, jednu s múkou a druhú so strúhankou a strúhaným parmezánom.
- Každý kúsok pečene potom obaľte v múke a následne v zmesi strúhanky a parmezánu.
- Vymažte na panvici s rozpáleným olejom z oboch strán, približne 5-7 minút.
- Po osmažení nechajte prebytočný olej absorbovať za pomoci papierového obrúska.
- Pred podávaním pečeň osoľte a okoreňte.
Podávajte so zeleninovým šalátom a rôznymi dipmi, v ktorých budete vyprážanú pečeň namáčať.