Zdravá špargľová polievka

Zdravá špargľová polievka

Špargľová polievka z čerstvej špargle je výborným zdrojom vitamínov a živín, ak namiesto tučnej smotany pridáte grécky jogurt zaistíte si slušnú porciu bielkovín a pritom budete mať na tanieri skvele zdravé jedlo.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 0,5 kg zelenej špargle bez zdrevnatených koncov
  • soľ
  • korenie
  • 4 lyžice gréckeho jogurtu
  • čerstvá bazalka

Postup

  • Pór a špargľu nakrájajte na centimetrové kúsky.
  • Zemiaky umyte, olúpte a nakrájajte na kocky.
  • Vo väčšom hrnci rozpáľte olej, pridajte prask a cesnak a orestujte.
  • Zalejte vývarom, pridajte zemiaky a priveďte do varu. Varte 10 – 15 minút.
  • Pridajte špargľu a varte ešte 5 minút.
  • Odstavte z platne a rozmixujte polievku do hladka tyčovým mixérom.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením, čerstvou bazalkou a prehrejte.
  • Servírujte ozdobené lyžicou gréckeho jogurtu.
Krém zo zelenej špargle ozdobený gréckym jogurtom
Zdroj: healthyfitnessmeals.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.